Trimite aceasta pagina unui prieten
  Italiano English English Deutsch Espaņol
     Navigare: Contructii de case in sistem ''Concrewall'' » Avantajele sistemului de constructie CONCREWALL

    A. Izolarea termica si comportamentul termoigrometric.

Conductibilitatea aproximativa (T=20 °C) a polistirenului cu densitatea variabila intre 15-25 kg/mc folosit in panourile CONCREWALL variaza intre 35-40 mW/m°K.Comportamentul termoigrometric al polistirenului este dat de conditiile de umiditate si temperatura a aerului din interiorul si exteriorul constructiei.In cazul in care verificarea teoretica semnaleaza posibilitatea formarii condensului, este obligatorie aplicarea unei bariere de vapori.

B. Izolarea acustica.

Cercetarile facute intr-o camera cu vibratii respectand normele ISO 140/111 au demonstrat ca:

a. un panou simplu cu o grosime minima de 95 mm si cu polistiren gros de 40 mm si densitatea de 12 kg/mc a fost situat in clasa de transmisie sonora (STC) 35;

b. un panou dublu care prezinta un nucleu central de beton cu grosime minima de 10 cm poate fi situat in clasa de transmisie sonora 45-47, dovedindu-se a fi solutia optima pentru izolarea zgomotului de mare si medie frecventa.

C. Rezistenta la foc.

Polistirenul poate fi fabricat fara aditivi sau cu aditivi, caz in care se imbunatateste comportamentul la foc, conferind produsului caracteristica de "autostingere" sau "intarzierea propagarii flacarii".

Din punct de vedere al comportamentului la foc, polistirenul este un material combustibil, fiind compus din carbon si hidrogen.Descompunerea lui incepe la 230-260°C, cu emisie de vapori inflamabili, dar numai la 450-500° C are loc aprinderea.Propagarea flacarii e spontana la polistirenul normal, dar cere un aport mare de oxigen, deci aer de combustie de cca 130 de ori volumul sau.
Aceste cantitati de aer nu sunt disponibile imediat, atunci cand polistirenul este protejat cu beton, cum este in cazul panourilor CONCREWALL.

In cazul polistirenului tratat cu aditivi, propagarea flacarii se atenueaza, practic acesta arde doar daca este expus la flacara si introdus intr-un foc de proportii.Chiar si asa, contributia lui la mentinerea incendiului e scazuta, tinand cont de volumul mic al acestuia. In normativele privind clasificarea comportamentului materialelor combustibile, polistirenul normal este pe ultimul loc, iar cel aditivat, pe primul loc.
In panourile CONCREWALL, polistirenul se gaseste tot timpul protejat de o anumita grosime de beton armat care impiedica contactul imediat cu flacarile. In cazul panourilor duble, la care stratul interior de beton este armat si constituie structura de rezistenta, s-a demonstrat ca ansamblul format din placile de polistiren si straturile exterioare de beton armat confera o mare rezistenta la foc structurii interioare de rezistenta.
ALTE AVANTAJE:
ASAMBLARE RAPIDA, REZISTENT,IEFTIN, RAPID, USOR, VERSATIL, ECONOMISIRE DE ENERGIE, IZOLARE FONICA, LIBERTATE IN ALEGEREA FINISAJELOR, REZISTENT LA FOC, REZISTENT LA CUTREMUR, REZISTENT LA CICLON.Linkuri partenere| Site map

Director Web Romania
www.top1.ro www.cere.ro eXTReMe Tracker